Последните   от тестовете на германската организация за технически надзор (Technischer

...
Последните   от тестовете на германската организация за технически надзор (Technischer
Коментари Харесай

Tesla измести Dacia от дъното на TÜV

Последните   от тестванията на немската организация за технически контрол (Technischer Überwachungsverein, кратко TÜV) дават тревожна визия за това какво може да се случи на всеки, който желае да купи използван Tesla Model 3 или подобен, който е решил да кара сходна кола за повече от 2 години.

Тестът съставлява оценка на техническата редовност на колите. Проверката се прави на всеки 24 месеца на всички коли на възраст над три години и тества съставни елементи, свързани с сигурността и излъчванията, в това число шасито, спирачките, кормилното ръководство, светлините, огледалата, защитните колани и други.
 Tesla се оказа най-опасната марка в Съединени американски щати
Tesla се оказа най-опасната марка в Съединени американски щати

Неин съперник по произшествия на пътя са пикапите RAM

Тазгодишното изследване се основава на инспекциите на повече от 10 милиона автомобила, като към 20 % от тях не са съумели да получат стремежи кръговиден стикер за пропуск, написа.

Tesla и Dacia, двете марки, които постоянно се надпреварват за първото място в месечните ранглисти по продажби в Европа, също оглавиха листата с коли, предразположени към повреди.

Докладът категоризира колите съгласно възрастта, а Model 3 е най-лош като цяло в сегмента на 2-3-годишните. Често отбелязваните проблеми, касаят спирачките и окачването. 

Dacia зае второ място след Tesla в сегмента на 2-3-годишните, само че се класира най-зле в сегментите на 6-7, 8-9 и 10-11 години.
Възраст Автомобил Резултат в % 2-3 години Tesla Model 3 14.7 Dacia Logan 11.4 Seat Alhambra 10.3 4-5 години BMW X5/X6 17.9 VW Sharan 17.7 BMW 2-Series Tourer 17.6 6-7 години Dacia Dokker 25.9 BMW 5/6-Series 24.8 Dacia Duster 24.6 8-9 години Dacia Dokker 32.2 Fiat Punto 29.7 Dacia Logan 29.1 10-11 години Renault Twingo 36.2 Dacia Logan 35.5 Renault Clio 34.6 12-13 години Dacia Logan 40.9 Renault Twingo 39.9 Nissan Qashai 38.8
Това е първият път, когато Model 3 се появява в отчета, само че не и първият случай, в който Tesla разочарова почитателите си. През януари 2022 година TÜV разкри, че Model S е най-лошото електрическо транспортно средство с акумулатори (BEV). Флагманът на американската компания имаше резултат 10.7%. Средната стойност за тази година е 4,7%, като той не съумя да класира този модел измежду най-лошите всред 128-те транспортни средства до три години.

Според Auto Bild множеството от дефектите в Model 3 са свързани с съставни елементи на окачването и спирачни дискове. Model S имаше проблеми с фаровете за мъгла и късите светлини, само че носачите му бяха главният проблем на този електормобил. 
 Проучване: BYD може да стане най-продаваният електрически автомобил в света и да измести Tesla още през 2023-а
Проучване: BYD може да стане най-продаваният електрически автомобил в света и да измести Tesla още през 2023-а

Делът на BYD на пазара на електрически автомобили се е изравнил с този на Tesla
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР